[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
To faktycznie bez sensu. Ja mam polifta Ty chyba przed wiec widocznie stąd ta różnica. Musiałby się wypowiedzieć ktoś kto też ma przedlifta.
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpis........wystarczy nie wyciągać kluczyka ze stacyjki
Czy tak samom Wam działają w pozycji AUTO?
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli jest ciemno i włącznik jest w pozycji "auto". W sumie to wystarczy nie wyciągać kluczyka ze stacyjki w sytuacji kiedy jeszcze coś robisz w samochodzie i funkcjonalność podobna do tej jak gdyby miały włączać się w momencie zamknięcia centralnego . Z drugiej strony w teorii światła CH powinny się już palić w momencie jak wychodzisz z samochodu więc jest chyba ok .
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisU mnie włączają się w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki pod warunkiem ,że jest dostatecznie ciemno. Po wyłączeniu zapłonu i gdy wyłącznik jest w pozycji auto świecą się jedynie pozycyjne. Światła CLH mam ustawione na halogenach przeciwmgielnych.
Nie można ustawić by zapalały się w momencie zazbrojenia centralnego/alarmu?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Czy przy ustawieniu tego klalsonu też jest taka zależność ?? Jak długi jest ten dźwięk klaksonu ?
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie włączają się w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki pod warunkiem ,że jest dostatecznie ciemno. Po wyłączeniu zapłonu i gdy wyłącznik jest w pozycji auto świecą się jedynie pozycyjne. Światła CLH mam ustawione na halogenach przeciwmgielnych.
Zostaw komentarz:
-
-
Mam pytanie: w którym dokładnie momencie włączają wam się światła CH w O2?
Czy CH powinny działać dopiero po zamknięciu drzwi, aktywacji centralnego/alarmu i włączniku światłem na AUTO?
Bo u mnie startują (lub wieczorem) zostają od razu (mijania) po wyłączeniu stacyjki w pozycje OFF. Niezbyt to fajne, bo siedząc w aucie albo robiąc coś przy nim one już świecą gdy tylko wyłączę stacyjkę.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez wojtasmazi Zobacz wpisNa niemieckiej stronie znalazłem następujące kodowanie:
Pomoże ktoś co można tak zakodować ?
Domyslam się że to coś z dzwiękiem/sygnalizacją alarmu... Quittierungston beim ver- und entriegeln des Fahrzeuges - US Style
Im Bordnetzsteuergerät haben Sie die Möglichkeit beim Skoda Octavia II 1Z die DWA (Diebstahlwarnanlage) beim schärfen (zusperren / entsperren) mit dem Horn zu quittieren
Folgende Codierung ist anzuwenden:[LIST=1][*]STG 09 (Bordnetz) auswählen[*]STG Lange Codierung -> Funktion 07[*]Byte 5[*]Bit 1 aktivieren[*]Bit 4 aktivieren
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez djhering Zobacz wpisPoza tym świecące się cały czas kierunki będą przyciągały panów w niebieskich mundurach. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania.
Zostaw komentarz:
-
-
Na niemieckiej stronie znalazłem następujące kodowanie:
Pomoże ktoś co można tak zakodować ?
Domyslam się że to coś z dzwiękiem/sygnalizacją alarmu... Quittierungston beim ver- und entriegeln des Fahrzeuges - US Style
Im Bordnetzsteuergerät haben Sie die Möglichkeit beim Skoda Octavia II 1Z die DWA (Diebstahlwarnanlage) beim schärfen (zusperren / entsperren) mit dem Horn zu quittieren
Folgende Codierung ist anzuwenden:- STG 09 (Bordnetz) auswählen
- STG Lange Codierung -> Funktion 07
- Byte 5
- Bit 1 aktivieren
- Bit 4 aktivieren
Zusätzlich möglich:
„DWA-Quitt.“ im Maxi-Dot-Komfortmenü sichtbar machen: (von Skoda serienmäßig ausgeblendet) - Byte 5
- Bit 2 deaktivieren
Alarm-Zeitverzögerung bei manuellem entriegeln deaktivieren - Byte 5
- Bit 6 deaktivieren
Czy jest mi w stanie ktoś napisać co to za kodowanie ??
Jak bym nie tłumaczył to i tak niewiem o co chodzi
Dzięki za podpowiedzi
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez srubox Zobacz wpisnie moge wlaczyc Stylu amerykańskiego zeby kierunki sie palily
Poza tym świecące się cały czas kierunki będą przyciągały panów w niebieskich mundurach. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania.
Zostaw komentarz:
-
-
witam Mam Octavie 2fl 2009r i nie moge wlaczyc Stylu amerykańskiego zeby kierunki sie palily , mysle nad zmiana bordnetz'a ale nie mam pojecia na jaki numer zmienic by to obslugiwał ... pomoże ktos ?
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć, ostatnio na spocie próbowaliśmy zakodować w aucie regulator świateł i podświetlenia deski rozdzielczej(dimmer switch)-niestety się nie udało. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, gdzie powinienem tego szukać w VCDS'ie ? Dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
To jeszcze kwestia nieszczęsnych footwell ale chyba okleje folia lampki i będzie ciemnej i problem się rozwiąże..
Zostaw komentarz:
-
-
właśnie chyba tak jest, że nowsze sterowiki mają to permanentnie włączone
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisu mnie działa, a chcę aby nie działało i się nie da wyłączyć tego
Zostaw komentarz:
-
-
u mnie działa, a chcę aby nie działało i się nie da wyłączyć tego
Zostaw komentarz:
-
-
Na pale wbiles 1 i zadzialaly kierunki? Sprawdze to u siebie
Zostaw komentarz:
-
-
Mam u siebie zamontowany 1K0937087E i w byte 17 nie mam opcji do zaznaczenia doświetlania z kierunkowskazem, ale zmieniając binarnie ostatnią cyfrę z 0 na 1 mogę mimo wszystko to aktywować.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Kempes_1985 Zobacz wpisA jak to jest z cornerami przy cofaniu? Jest chyba coś takiego jak światła parkingowe czy jakoś tak i wtedy po włączeniu wstecznego oba halogeny się zapalają. U mnie gasną oba
LC,26,6,Cornering - kiedy jest wybrany bieg wsteczny
Zostaw komentarz:
-
-
A jak to jest z cornerami przy cofaniu? Jest chyba coś takiego jak światła parkingowe czy jakoś tak i wtedy po włączeniu wstecznego oba halogeny się zapalają. U mnie gasną oba
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: