[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• boonsaw
    odpowiedział(a)
    To faktycznie bez sensu. Ja mam polifta Ty chyba przed wiec widocznie stąd ta różnica. Musiałby się wypowiedzieć ktoś kto też ma przedlifta.

Zostaw komentarz:

• Actawar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpis
    ........wystarczy nie wyciągać kluczyka ze stacyjki
    tylko u mnie włączają się od razu gdy stacyjkę przekręcę w OFF (a kluczyk ciągle jest w środku). Nawet nie idzie na parkingu posiedzieć bez świateł - rażą innych. A jak mam stacyjkę w ON to świecą jeszcze mijania. Więc tak czy siak, świecą mi mijania.
    Czy tak samom Wam działają w pozycji AUTO?

Zostaw komentarz:

• boonsaw
    odpowiedział(a)
    Jeśli jest ciemno i włącznik jest w pozycji "auto". W sumie to wystarczy nie wyciągać kluczyka ze stacyjki w sytuacji kiedy jeszcze coś robisz w samochodzie i funkcjonalność podobna do tej jak gdyby miały włączać się w momencie zamknięcia centralnego . Z drugiej strony w teorii światła CH powinny się już palić w momencie jak wychodzisz z samochodu więc jest chyba ok .

Zostaw komentarz:

• Actawar
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpis
    U mnie włączają się w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki pod warunkiem ,że jest dostatecznie ciemno. Po wyłączeniu zapłonu i gdy wyłącznik jest w pozycji auto świecą się jedynie pozycyjne. Światła CLH mam ustawione na halogenach przeciwmgielnych.
    Czyli przy założeniu, że jest ciemno, to CH zawsze się włączają gdy wyciągniemy kluczyk ze stacyjki?
    Nie można ustawić by zapalały się w momencie zazbrojenia centralnego/alarmu?

Zostaw komentarz:

• wojtasmazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis

Potwierdzenie klaksonem otwarcia i zamknięcia samochodu.

https://youtu.be/rvrJJJg4egQ
    Aktualnie mam tak ze jak zamknę auto to mam jakimś tam dźwięk wydobywaa sie z głosniczka. I mruaja raz / dwa razy awaryjne. Jeśli zamknę z pilota a któreś drzwi są niedomknięte to migną awaryjne ale dzwięk się nie wydobywa.
    Czy przy ustawieniu tego klalsonu też jest taka zależność ?? Jak długi jest ten dźwięk klaksonu ?

Zostaw komentarz:

• boonsaw
    odpowiedział(a)
    U mnie włączają się w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki pod warunkiem ,że jest dostatecznie ciemno. Po wyłączeniu zapłonu i gdy wyłącznik jest w pozycji auto świecą się jedynie pozycyjne. Światła CLH mam ustawione na halogenach przeciwmgielnych.

Zostaw komentarz:

• Actawar
    odpowiedział(a)
    Mam pytanie: w którym dokładnie momencie włączają wam się światła CH w O2?
    Czy CH powinny działać dopiero po zamknięciu drzwi, aktywacji centralnego/alarmu i włączniku światłem na AUTO?
    Bo u mnie startują (lub wieczorem) zostają od razu (mijania) po wyłączeniu stacyjki w pozycje OFF. Niezbyt to fajne, bo siedząc w aucie albo robiąc coś przy nim one już świecą gdy tylko wyłączę stacyjkę.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wojtasmazi Zobacz wpis
    Na niemieckiej stronie znalazłem następujące kodowanie:
    Pomoże ktoś co można tak zakodować ?
    Domyslam się że to coś z dzwiękiem/sygnalizacją alarmu... Quittierungston beim ver- und entriegeln des Fahrzeuges - US Style

Im Bordnetzsteuergerät haben Sie die Möglichkeit beim Skoda Octavia II 1Z die DWA (Diebstahlwarnanlage) beim schärfen (zusperren / entsperren) mit dem Horn zu quittieren

Folgende Codierung ist anzuwenden:[LIST=1][*]STG 09 (Bordnetz) auswählen[*]STG Lange Codierung -> Funktion 07[*]Byte 5[*]Bit 1 aktivieren[*]Bit 4 aktivieren
    Potwierdzenie klaksonem otwarcia i zamknięcia samochodu.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez djhering Zobacz wpis
    Poza tym świecące się cały czas kierunki będą przyciągały panów w niebieskich mundurach. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania.
    Włączyłem jednemu w Passacie i po około dwóch tygodniach wyłączyłem właśnie z tego powodu.

Zostaw komentarz:

• wojtasmazi
    odpowiedział(a)
    Na niemieckiej stronie znalazłem następujące kodowanie:
    Pomoże ktoś co można tak zakodować ?
    Domyslam się że to coś z dzwiękiem/sygnalizacją alarmu... Quittierungston beim ver- und entriegeln des Fahrzeuges - US Style

Im Bordnetzsteuergerät haben Sie die Möglichkeit beim Skoda Octavia II 1Z die DWA (Diebstahlwarnanlage) beim schärfen (zusperren / entsperren) mit dem Horn zu quittieren

Folgende Codierung ist anzuwenden:
    1. STG 09 (Bordnetz) auswählen
    2. STG Lange Codierung -> Funktion 07
    3. Byte 5
    4. Bit 1 aktivieren
    5. Bit 4 aktivieren

Zusätzlich möglich:

„DWA-Quitt.“ im Maxi-Dot-Komfortmenü sichtbar machen: (von Skoda serienmäßig ausgeblendet)
    6. Byte 5
    7. Bit 2 deaktivieren

Alarm-Zeitverzögerung bei manuellem entriegeln deaktivieren
    8. Byte 5
    9. Bit 6 deaktivieren

Czy jest mi w stanie ktoś napisać co to za kodowanie ??
    Jak bym nie tłumaczył to i tak niewiem o co chodzi
    Dzięki za podpowiedzi

Zostaw komentarz:

• djhering
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez srubox Zobacz wpis
    nie moge wlaczyc Stylu amerykańskiego zeby kierunki sie palily
    Tryb amerykański to włączone tylko światła postojowe lub dzienne bez tylnych.

Poza tym świecące się cały czas kierunki będą przyciągały panów w niebieskich mundurach. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania.

Zostaw komentarz:

• srubox
    odpowiedział(a)
    witam Mam Octavie 2fl 2009r i nie moge wlaczyc Stylu amerykańskiego zeby kierunki sie palily , mysle nad zmiana bordnetz'a ale nie mam pojecia na jaki numer zmienic by to obslugiwał ... pomoże ktos ?

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Cześć, ostatnio na spocie próbowaliśmy zakodować w aucie regulator świateł i podświetlenia deski rozdzielczej(dimmer switch)-niestety się nie udało. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, gdzie powinienem tego szukać w VCDS'ie ? Dzięki

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    To jeszcze kwestia nieszczęsnych footwell ale chyba okleje folia lampki i będzie ciemnej i problem się rozwiąże..

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    właśnie chyba tak jest, że nowsze sterowiki mają to permanentnie włączone

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    A to u mnie nie działało ale już działa ;D

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    u mnie działa, a chcę aby nie działało i się nie da wyłączyć tego
    Ja też chcę to wyłączyć i

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    u mnie działa, a chcę aby nie działało i się nie da wyłączyć tego

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    No więc lc 17,0 i u mnie działa kierunek i corner. Aż dziwne krzynol ze u Ciebie nie działa.

Ja mam midline i ruszylo.

Za to sterowanie footwellów nie działa dalej, zrobiłem reset aku, nic to nie dało.

Zostaw komentarz:

• naver
    odpowiedział(a)
    Na pale wbiles 1 i zadzialaly kierunki? Sprawdze to u siebie

Zostaw komentarz:

• skit
    odpowiedział(a)
    Mam u siebie zamontowany 1K0937087E i w byte 17 nie mam opcji do zaznaczenia doświetlania z kierunkowskazem, ale zmieniając binarnie ostatnią cyfrę z 0 na 1 mogę mimo wszystko to aktywować.

Zostaw komentarz:

• Kempes_1985
    odpowiedział(a)
    Ok sprawdzę to. Dzięki za podpowiedź

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kempes_1985 Zobacz wpis
    A jak to jest z cornerami przy cofaniu? Jest chyba coś takiego jak światła parkingowe czy jakoś tak i wtedy po włączeniu wstecznego oba halogeny się zapalają. U mnie gasną oba
    Sprawdź to kodowanie :
    LC,26,6,Cornering - kiedy jest wybrany bieg wsteczny

Zostaw komentarz:

• Kempes_1985
    odpowiedział(a)
    A jak to jest z cornerami przy cofaniu? Jest chyba coś takiego jak światła parkingowe czy jakoś tak i wtedy po włączeniu wstecznego oba halogeny się zapalają. U mnie gasną oba

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jak sobie wwpiszesz w labelu tak będziesz miał

Zostaw komentarz:

Pracuję...